Szentkút

2023.09.11. 11:00

Érseki szentmise az erdő szélén - Mária neve szeretetteli kapcsolatot fejez ki

Mária neve formál bennünket, e névben hathatós pártfogónk van, örülünk, hogy ismerhetjük. Jó kimondani ezt a nevet, ha megtesszük, azzal egy szeretetteli kapcsolatot fejezünk ki, Mária neve bekapcsol minket a teremtés rendjébe.

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita

Isten anyja tanít minket azzal, ahogy szívébe fogadta Isten szavát, fontolgatta, megértette, majd annak szellemében cselekedett. Példát adott nekünk az égi édesanya, akit mindenki sajátosan, egy kicsit más módon ismer. Anyaként óv mindannyiunkat, azaz szinte észrevétlenül, s sokszor azt sem vesszük észre, milyen gyakran, hányféleképp szólítjuk meg – hangzott el Jásd-Szentkúton, az erdő széli kegyhelyen. Udvardy György veszprémi érsek celebrálta a Mária-napi búcsúi szentmisét, amihez háromnapos program, egyházzenei és kórustalálkozó kapcsolódott. Az eseményt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros program támogatásával szervezték meg. A búcsújáró helyre több településről érkeztek zarándokok, gyalogosan, busszal is, Bodajkról, Csatkáról, Zircről, Olaszfaluból is, és voltak, akik a VEB 2023 EKF Via Calvaria – Csendhegyek útja projektje keretében. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!