Közös célok és közös felelősség

2019.07.08. 11:00

Elismeréseket adtak át Herend huszadik városi évfordulóján

A település várossá nyilvánításának 20. évfordulóján ünnepséget rendeztek, ahol öten vehettek át elismerő oklevelet kiemelkedő szakmai munkájukért, illetve a város hírnevének öregbítéséért.

Molnár Sándor

Arnold Mária, Gyetvai Antalné Búza Teréz, Gyurkó Alexandra, Kaphegyiné Szabó Mária és Bakonyiné Lékó Erzsébet vehetett át kitüntetést az ünnepségen Fotó: Molnár Sándor

A jubileumi ünnepségre a helyi képviselők és a herendi polgárok mellett eljöttek a szomszédos települések polgármesterei, és együtt ünnepelt a közösséggel Ovádi Péter országgyűlési képviselő is szombaton.

– Egy település felvirágoztatása és gondozása nem megszokás kérdése. Igazodni kell a világ változásaihoz, megragadni a lehetőségeket, a jövőbe kell tekinteni és helyes döntések sorozatát meghozni – fogalmazott a képviselő.

Ovádi Péter kiemelte, hogy a herendiek többek annál, mint hogy ugyanaz az irányítószám szerepel a lakcímkártyájukon. Egy nagybetűs közösség, ahol közös a felelősség, közösek a célok, ahol a sváb hagyományokat nem engedik kihalni, és erős a jövőbe vetett hit. Hozzátette, hogy a herendiek 20 évvel ezelőtt kaptak egy lehetőséget, amellyel éltek, és mára a város nemcsak porcelánjáról híres, hanem környezetéről, természeti és épített értékeiről is.

Jánszky Lajos László polgármester elmondta: rengeteget dolgoztak azért, hogy a város fejlődjön, és örömét fejezte ki amiatt, hogy a 20. évfordulót ilyen környezetben ünnepelhetik. Megígérte, hogy a fejlődés nem áll meg. és sok mindent tesznek még az elkövetkező időszakban is.

Arnold Mária, Gyetvai Antalné Búza Teréz, Gyurkó Alexandra, Kaphegyiné Szabó Mária és Bakonyiné Lékó Erzsébet vehetett át kitüntetést az ünnepségen Fotó: Molnár Sándor

Az évfordulós ünnepségen öten vehettek át kitüntetést. Herend oktatásáért oklevelet adományozott a testület Arnold Mária tanárnőnek több évtizedes pedagógusi munkája elismeréseként. Ugyancsak Herend oktatásáért elismerő oklevelet vehetett át Bakonyi­né Lékó Erzsébet több évtizedes, kiemelkedő színvonalú pedagógusi munkája elismeréseként, valamint Gyetvai Antalné nyugdíjas óvodavezető óvodapedagógusi munkája elismeréseként. Herendért oklevelet adományoztak Kaphegyiné Szabó Mária pedagógusnak is több évtizedes, kiemelkedő színvonalú szakmai munkásságáért, valamint közéleti tevékenysége miatt. Gyurcsó Alexandra parasportoló, úszó Herend sportjáért oklevélben részesült sport­eredményei és a város hírnevének öregbítéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában