életet mentettek

2019.03.11. 16:00

Nyolc új véradó is volt a zirci diákok között

Másodszor került sor Zircen a városban működő két középiskola közös véradására. Összesen tizennyolc diák nyújtotta karját ismeretlen embertársainak.

Kelemen Gábor

Vért adnak a diákok, balról jobbra: Kovács Bence, Szatmári Mirtill, Kovács Noémi, Turner Éva

A Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete tavaly ősszel állt elő a kezdeményezéssel, hogy a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolája és Kollégiuma együtt, egy helyen adjon vért. Az akció ezúttal is sikeresnek bizonyult, hiszen a két iskolából összesen tizennyolcan adtak a semmi mással nem pótolható folyadékból, amely emberi életeket menthet meg.

A szervezett iskolai véradást követően Zirc város lakosait is várta a területi szervezet a Művelődési Házba, s jöttek is sokan a hívó szóra, összesen 42 véradót regisztráltak ezen alkalommal. Magyar Lászlóné Zirc Területi Munkatárs örömét fejezte ki, hogy ennyien megjelentek a véradáson, azt pedig különösképp örömtelinek nevezte, hogy a diákok között nyolc új véradóval is találkozhattak. Ők átvehették a „tűzkeresztségért” jól megérdemelt emléklapjukat a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezetétől és az OVSZ Veszprémi Vérellátótól.

A szervezők minden véradót vendégül láttak egy kis finomsággal, és a márciusi jeles napokra is gondoltak: a hölgyeknek egy-egy masnival átkötött barkaágat ajándékoztak Nőnapra, a közelgő nemzeti ünnep előtt tisztelegve pedig horgolt kokárdákból is vihettek haza a véradók.

Vért adnak a diákok, balról jobbra: Kovács Bence, Szatmári Mirtill, Kovács Noémi, Turner Éva

A PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolája és Kollégiuma részéről Sebestyén Zoltánné fejlesztő-pedagógus működött közre a szervezésben, s kísérte el a diákokat, míg a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói Balázsné Györek Zsuzsanna igazgatónővel érkeztek, aki diákjaival együtt adott vért, már nem először mutatva példát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában