Külföld

2009.05.07. 10:53

Új vírus - Megint lesznek nézők a mexikói futballstadionokban

Mexikóváros (MTI/EFE) - Mexikóban a hét végén ismét nézők előtt rendezik a bajnoki futballmérkőzéseket - jelentette be a világméretűvé válással fenyegető influenzajárvány kiindulási helyének számító közép-amerikai ország labdarúgó-szövetségének (FMF) főtitkára csütörtökön.

Szausev Xénia

Decio de María Serrano a stadionok újranyitását azzal összefüggésben közölte, hogy a járványterjedés veszélyét jelző riasztási fokozatot narancssárgáról sárgára, azaz magasról közepesre mérsékelték a hatóságok. 
   
Mexikóban az új típusú vírusnak eddig legkevesebb 42 halottja van, s 1070 a megfertőződöttek száma.
    
Az FMF főtitkára a bejelentést közvetlenül az után tette, hogy az egészségügyi hatóságok az influenza tovaterjedésének csökkenéséről beszéltek a mexikói főváros vezetőivel tartott helyzetelemző megbeszélésen.
    
"Arról adhatok tájékoztatást, hogy a 17. bajnoki forduló meccseit nyitott kapuk mellett játsszák" - fogalmazott a főtitkár.
    
A sárga színű riasztási szint megengedi többek között, hogy nézők előtt rendezzék a futballmérkőzéseket, a bikaviadalokat, hogy megint vetíthessenek filmeket a mozikban, vagy hogy kinyithassanak a diszkók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!