Külföld

2009.06.18. 07:19

Obama-rendelet: közalkalmazottaknak járó juttatások a homoszexuális pároknak is

Washington - Barack Obama rendeletet írt alá, amelyben az állami alkalmazottak házastársának járó nyugdíj- és egészségügyi juttatásokat részben kiterjesztik a homoszexuális párkapcsolatban élők partnereire is.

MTI

"Kormányunk számos keményen dolgozó, odaadó és hazafias közalkalmazottját hosszú ideig csupán amiatt fosztották meg a kollégáik által élvezett alapvető jogoktól, mert azonos neműt szeretnek" - jelentette ki Obama szerdán, miután aláírta a rendeletet.

Az elnök felszólította a kongresszust, hogy terjessze ki a közalkalmazottak házastársainak járó teljes körű nyugdíj- és egészségügyi juttatásokat a homoszexuális kapcsolatban élő szövetségi hivatalnokok partnereire.

Melegjogi csoportok üdvözölték az elnök lépését, de bejelentették: továbbra is nyomást gyakorolnak a kormányzatra annak érdekében, hogy megszűnjön a munkahelyi megkülönböztetés, és kibővítsék az azonos nemű párok részére nyújtott kedvezményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!