Külföld

2009.07.27. 14:28

Árvizek és földcsuszamlások Kínában, sok a halott

Peking - Harmincnyolc ember halt meg és nyolcan eltűntek a Kína délnyugati és középső részét sújtó felhőszakadások és árvizek következtében - jelentette hétfőn az Új Kína.

MTI

Az ország délnyugati részén fekvő Szecsuan (Sichuan) tartományban, a Pancsehua (Panzhihua) város körüli hegyvidéken vasárnap este és hétfő reggel felhőszakadások voltak. 

Az esőzések következtében keletkezett árvizekben 22 ember halt meg, és 7-en eltűntek. A tartományi hatóságok szakértőket irányítottak a térségbe, hogy felmérjék a károkat, és felügyeljék a segélyek elosztását.
    
Egy másik jelentés szerint heves esőzések következtében kő- és sárfolyam zúdult hétfőn a Szecsuant Tibettel összekötő főútra, több mint hetven méter szélességben borítva el az utat. Több mint száz gépkocsi rekedt az úton, és egy híd is összedőlt.
    
Szecsuan tartományban a hét végén is legalább hat ember veszítette életét egy földcsuszamlásban: hatalmas szikla vált le egy hegyről, és egy hídra esett, amely a tavaly májusi földrengés sújtotta terület felé vezető úton fekszik.
    
A hírügynökség arról is beszámolt, hogy az ország középső részét sújtó földcsuszamlások és árvizek halálos áldozatainak a száma 16-ra nőtt, és egy ember sorsa ismeretlen. 

Hunan (Hunan) tartományban az ítéletidő okozta károkat 94 millió euróra becsülik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!