Külföld

2009.08.26. 09:55

Robbanó iPhone - Egy francia férfinak a szemébe csapódtak az üvegszilánkok

Marseille - Üvegszilánkok tömkelege csapódott egy francia biztonsági őr arcába, amikor felrobbant a kezében lévő iPhone-telefonjának képernyője, rövid időn belül ez volt a második ilyen eset Franciaországban.

MTI

A 26 éves férfi sms-üzenetet írt hétfő délután, amikor a készülék felrobbant. Az üvegszilánkok a szemébe csapódtak.

"Magyarázatot akarok arról, mi történt ezzel az átkozott telefonnal" - idézte az AFP francia hírügynökség Yassine Bouhadit, aki az őt ért sérülésekért és az elszenvedett anyagi kárért keresetet kíván benyújtani.

A francia fogyasztóvédelmi felügyelet, a DGCCRF illetékese kedden közölte, hogy már folyik a vizsgálat, miután egy francia tinédzser a hónap elején hasonló balesetet szenvedett az Apple mobilkészülékével.

Az Apple augusztus 14-én arról biztosította az Európai Unió illetékes testületét, hogy "egyedülálló esetek" voltak az eddigi történt iPhone felrobbanások. A francia esetek előtt néhány héttel egy 11 éves brit kislány is hasonló balesetet szenvedett. A múlt hónapban egy amerikai televíziós csatorna adott hírt arról, hogy "riasztó számú iPhone készülék gyulladt lángra, súlyos sérülések azonban nem történtek. A problémát valószínűleg az elemekben lévő lítium túlhevülése okozza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!