Külföld

2009.08.18. 10:17

Tovább nőhet a 38 milliárdos főnyeremény?

Róma - Tovább halmozódik az olasz lottó rekordnyereménye, miután a hétfő esti húzáson sem akadt telitalálat. A főnyeremény így már 140 millió euró (38,17 milliárd forint).

MTI

A legközelebbi húzásra kedd este kerül sor. 
    
Itáliában a hőmérséklet mellett - amely kedd délelőtt egyes körzetekben már a 40 Celsius fokhoz közelített - a lottóláz is egyre magasabbra kúszik, már ha egyáltalán lehetséges a további emelkedés. Az őrület mindenesetre még akár hetekig vagy hónapokig eltarthat, a Superanolottó főnyereményének megszerzéséhez ugyanis hat számot kell eltalálni 1 és 90 között, erre pedig egy a 623 millióhoz az esély. 
    
Bár az olasz szerencsejáték hatóság többször úgy fogalmazott, hogy az összeg európai mércével rekordnak számít, az eurolottón már volt nagyobb nyeremény. 2006-ban egy portugál és egy francia játékos osztozhatott a 183,57 millió eurós (mintegy 50 milliárd forintot kitevő) jackpoton.
    
Az olasz államkassza mindenesetre igen jól jár a lottólázzal, a 83 eredménytelen sorsolás eddig 900 millió eurós (245,269 milliárd forintos) bevételt hozott a konyhára. A főnyereményt utoljára egy január 31-i sorsoláson ütötték meg, a pénz azóta halmozódik. 
    
A játékosok hetente háromszor reménykedhetnek jó szerencséjükben. A sorsolásra keddenként, csütörtökönként és szombatonként kerül sor, a múlt heti szombati húzás azonban ünnepnapra esett, ezért halasztották hétfőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!