Külföld

2009.09.07. 17:57

Nem lesz New York polgármestere a meztelen cowboy

New Yok - Visszalépett a polgármester-jelöltségtől Robert Burck, New York híres meztelen cowboya. A csizmában, kalapban és alsónadrágban megjelenő énekes, aki gitárjátékával nap mint nap szórakoztatja a Times Square turistáit, a bürokrácia miatt nem akar többé polgármester lenni.

MTI

Burck számára az eljárások és kérelmek okozták a problémát - számolt be a A WPIX helyi adó. A város ugyanis nemrég egy 250 dolláros (47 300 forint) fizetési felszólítást küldött neki, mivel elmulasztotta bemutatni az anyagi helyzetét részletező papírokat, holott ez a jelöltek számára kötelező. Az előírások figyelmen kívül hagyása miatt akár tízezer dolláros bírság (1,9 millió forint) és egy év börtön is várhat rá. A zenész ezek után döntött úgy, hogy inkább kiszáll a versenyből.
     
Júliusban Burck még fennen hirdette, hogy indul a november 3-i választáson. A "Nagy Alma" híres figurájának kampányszlogenje így szólt: "Senki sem ért el többet ilyen kevéssel". A férfi - aki hosszú szőke hajával, csekély öltözetével magára vonja a világ bármely tájáról érkező látogatók figyelmét - rövid politikai karrierje alatt azért tanult valamit: "Az embert csak akkor veszik komolyan, ha öltönyt és nyakkendőt visel. A politika nem szórakozás vagy játék. Ez komoly dolog, én pedig inkább álmodozó típus vagyok" - nyilatkozta a The New York Timesnak. 
   
A meztelen cowboy megígérte rajongóinak, hogy folytatja azt, amihez a legjobban ért: szórakoztatja az utca népét. Az éppen csak valamit fedő öltözetben előadott műsorával a "stílusikon" szép időben akár ezer dollárt is megkeres naponta. Burcknek rengeteg alsónadrágja van Naked Cowboy (meztelen cowboy) felirattal. A nevet is levédette, amellyel saját honlapot üzemeltet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!