Külföld

2009.09.02. 09:14

"Újra összeáll" Johnny Cash, Elvis, Jerry Lee Lewis és Carl Perkins

New York - 2010 tavaszán "újra összeáll" a négy legenda a Broadwayn: a Million Dollar Quartet című darabban azt az egyetlen alkalmat elevenítik fel, amikor Johnny Cash, Elvis Presley, Jerry Lee Lewis és Carl Perkins első és egyben utolsó alkalommal zenélt együtt a Sun Records stúdióban.

MTI

A nem mindennapi estére 1956. december 4-én került sor a Tennessee állambeli Memphisben. Jerry Lee Lewis a stúdióban találkozott Perkinssel, hogy együtt vegyenek fel pár számot, majd véletlenül "beesett" az az Elvis is, aki a Hound Dog és a Heartbreak Hotel című slágereivel abban az évben érte el első jelentős sikereit. Mivel hárman már kéznél voltak, Sam Phillips, a Sun Records főnöke rátelefonált Johnny Cashre, aki kis idő múlva csatlakozott a társasághoz.
    
A négy zenész improvizálni kezdett a stúdióban, az este pedig úgy vonult be a zene történetének lapjaira, mint amikor "életre kelt a rockzene" - emelték ki a musical készítői. 

A darab már készülőben van, noha azt egyelőre nem lehet tudni, hogy melyik színházban mutatják majd be. Annyit azonban elárultak, hogy a rock, a rhythm and blues és a gospel klasszikusai is helyet kapnak a musicalben, amelyből természetesen nem maradhatnak ki az olyan slágerek sem, mint a Blue Suede Shoes, az I Walk The Line vagy éppen a Whole Lotta Shakin, Going On.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!