Külföld

2009.10.14. 08:21

Schwarzenegger megdorgálja törvényszegő feleségét

Los Angeles, Sacramento - Példamutató fellépést ígért Arnold Scwarzenegger kaliforniai kormányzó a saját felesége ellen, akit fotósok rajtakaptak, amint a férje által aláírt törvényt megszegve kézben tartott mobiltelefonról beszélt autóvezetés közben.

MTI

A hírességekkel foglalkozó TMZ.com portál két olyan fényképet közölt kedden, amelyeken Maria Shriver a volán mögött ülve a füléhez tartja a mobilkészüléket. A honlap szerint az egyik felvétel vasárnap, a másik júliusban készült. Később ugyanilyen tartalmú videofelvételt is közzétett az internetes újság.
   
Schwarzenegger a Twitter közösségi portálon megköszönte, hogy felhívták a figyelmét felesége cselekedetére és "gyors intézkedést" ígért.
   
Kaliforniában tavaly júliustól törvény írja elő, hogy vezetés közben csak úgy szabad telefonálni, hogy a sofőr mindkét keze szabad maradjon. A jogszabály megsértőire az első alkalommal 20 dolláros, a "visszaesőkre" minden további esetben 50 dolláros pénzbírságot rónak ki. Abban a megyében, ahol Schwarzenegerrék laknak, a kaliforniai legfelsőbb bíróság 93 dollárban határozta meg az első bírság, és 201 dollárban a későbbiek összegét. Shrivernek így legalább 300 dollárjába és a perköltségekbe került volna, ha a rendőrség kapja rajta a törvényszegésen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!