Külföld

2009.10.07. 10:54

Víz alatti kormányülés

Maldív-szigetek - Víz alatti kormányülést tart a Maldív-szigetek kormánya, de nem azért, mert hipertitkos dolgokat vitat meg, hanem hogy felhívja a figyelmet az általános felmelegedésre és a tengerszint emelkedésének veszélyére.

MTI

Az október 17-ére tervezett búvárülésen a tervek szerint aláírnak egy dokumentumot, amely a szén-dioxid kibocsátásának csökkentésére szólítja fel a világot. Az ülésen nem sok szó hangzik majd el, viszont a szokásosnál jóval több mutogatás lesz: a miniszterek kézjelekkel fognak értekezni egymással. A dokumentum nem papír lesz, hanem vízálló tábla, a speciális tollak pedig szintén fognak fogni.

Egy elnöki tanácsadó a BBC brit sajtóorgánumnak megjegyezte, hogy mókás ugyan a merülésülés, de a Maldív-szigetek komoly üzenetet akar küldeni a világnak.

Az ülésen jelen lesz a teljes kormány egy miniszter kivételével, aki egészségi állapota miatt felmentést kapott a víz alól.

A kormány egy katonai támaszponton edz a merülésre.

A Maldív-szigetek területének 80 százaléka egy méter alatti tengerszint feletti magasságú.


A kabinet tagjai víz alatti kormányülésre edzenek
(Fotó: MTI/AP/Maldívi elnöki hivatal)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!