Külföld

2009.11.07. 08:01

Gyümölcsteával védi a majmokat az influenzától egy ukrán állatkert

Ungvár - Citromos és málnateával itatják a majmokat a harkovi állatkertben, így próbálva megóvni őket az influenzával való fertőződéstől.

MTI

A kelet-ukrajnai nagyváros állatkertjében ezekben a napokban, amikor az országban gyors ütemben terjed az influenzajárvány, különös figyelmet fordítanak a majmok egészségének megőrzésére.

A gondozók rendszeresen szellőztetik a majomházakat, és állandó hőmérsékletet tartanak fenn bennük. Ezenkívül az összes majmot citromos és málnateával itatják, hogy a szervezetük ellenállóbb legyen az influenza vírusával szemben - adta hírül a proua.com ukrán hírportál.
   
„A majmokkal éppúgy mindent megteszünk, mintha emberek lennének, hogy megóvjuk őket a fertőzéstől” - mondta a sajtónak Alekszej Grigorjev, az állatkert igazgatója. Megjegyezte, hogy a szezonális influenzajárvány veszélyt jelent a majmokra is, mivel az emberre jellemző sok betegség megtámadhatja őket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!