Külföld

2010.07.16. 10:18

Napfelkelte előtt 30 fokot mértek a montenegrói Barban

Montenegrót is elérte az Európa nagy részét sújtó hőhullám; az Adria-parti Bar kikötővárosban pénteken kora reggel 30 Celsius-fokot mértek - jelentette a meteorológia.

MTI

A fővárosban, Podgoricában "mindössze" 26 fok volt virradatkor - írta a Beta hírügynökség. Az előrejelzés szerint még napokig nem enyhül a forróság, a csúcshőmérséklet a következő napokban el fogja érni a 40 Celsius-fokot.

A szerb fővárosban is napok óta 35 fok körüli a hőmérséklet és az éjszaka is alig hoz enyhülést. A meleg elviselését az is nehezíti, hogy magas a páratartalom. 

A belgrádi utcákat járó 840 autóbuszból csak minden tízedik légkondicionált, a többiben a Blic szerint "megfőnek" az utasok - ezekben ugyanis néhány fokkal még melegebb van mint odakint.

Az Ada Ciganlija - a belgrádi "Margitsziget" - sportközpontjaiban és Száva-parti homokos strandjain csütörtökön 75 ezren voltak, a hét végére napi 100 ezer embert várnak.

A meteorológia szerint még több napig marad a 35 fok körüli csúcshőmérséklet Szerbiában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!