Külföld

2010.09.22. 08:34

Agyonvert két emberrablót a feldühödött tömeg

Ciudad Juarez - Dühös emberek tömege agyonvert két férfit szerdán Észak-Mexikóban, mert vélhetően egy tizenhét éves lány elrablásában vettek részt.

MTI

Egyes hírforrások szerint csak néhány tucat, mások szerint akár ezer ember is kivette részét a lincselésből.
   
A férfiakat korábban rajtakapták, ahogy négy társukkal elraboltak egy tizenhét éves lányt. A szemtanúk értesítették a rendőrséget, amelynek sikerült elfogni az elkövetőket és kiszabadítani a lányt.
   
A tömeg akkor támadt a két emberrablóra, amikor épp a rendőrőrsre szállították őket, annak ellenére, hogy megerősített rendőri kíséret vette őket körül. A feldühödött emberek a helyszínre érkező szövetségi rendőrökkel is ordibáltak, és "Elegünk van az emberrablásból!" feliratú transzparenseket lengettek. A szövetségiek megpróbálták foglyaikat autóval kimenteni, de a tömeg megakadályozta, hogy elinduljanak, így a férfiak a kocsiban belehaltak sérüléseikbe.
   
Az eset a drogháború által leginkább sújtott, a mexikói-amerikai határ közelében fekvő Chihuahua tartományban történt, ahol, szintén szerdán, ismeretlenek megölték egy család hat tagját, köztük három gyereket. Az áldozatokat kiszállították az autójukból és géppisztollyal agyonlőtték őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!