Külföld

2010.09.03. 12:31

Férfiból nő lett egy katolikus gimnázium tanára

Nantes - "Vincent tanár úrként" búcsúzott a diákoktól júniusban egy nyugat-franciaországi katolikus gimnázium egyik tanára, majd szeptemberben "Martine tanárnőként" kezdte meg az új tanévet. A tanár nemének megváltoztatását az első jelek szerint kifejezetten jól fogadta a környezete.

MTI

A helyi egyházkerület vezetése megerősítette pénteken a Presse Océan című napilap korábbi értesülését, és közölte: az egyik katolikus iskola fizikatanára megváltoztatta a nemét a nyár folyamán. A Nantes melletti Saint-Dominique de Saint-Herblain gimnázium igazgatója még a tanítás kezdete előtt levélben tájékoztatta az ügyről a diákok szüleit.
   
"Ez az identitásváltás egy személyes folyamat, amely tőlünk függetlenül zajlik, és amelyről nem feladatunk véleményt alkotni" - nyilatkozta az igazgató a Presse Océannak. Hozzátette: neki a tanár napi szakmai munkája a legfontosabb.
   
A napilap megkeresésére a gimnáziumba járó diákok szüleinek szervezete azt közölte, úgy vélik, hogy "egy teljesen törvényes, személyes döntésről van szó, és a szülők próbálják a tanárt ebben támogatni a tanévkezdés gördülékenysége érdekében".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!