Külföld

2011.02.14. 13:10

Befagyaszthatják Mubarak számláit

Brüsszel - Hoszni Mubarak lemondott egyiptomi elnök bankszámláinak esetleges befagyasztása is szóba kerül az eurózóna gazdasági és pénzügyminisztereinek tanácskozásán - közölte hétfőn, nem sokkal a tanácskozás kezdete előtt Brüsszelben Christine Lagarde francia gazdasági miniszter.

MTI

Ezt a kérdést európai szinten kell megvitatni - mondta újságíróknak Lagarde. Mint hozzátette, Franciaország kész az együttműködésre az egyiptomi - valamint hasonló ügyben a tunéziai - igazságügyi hatóságokkal.

Az ENSZ és a Világbank már tett olyan irányú kezdeményezést, hogy a bukott politikai vezetők által eltulajdonított nemzeti javakat lehetőség szerint juttassák vissza azok jogos tulajdonosaihoz. Franciaország támogatja ezt a kezdeményezést - jelentette ki Lagarde.

Mubarak pénteki lemondása után Svájc olyan döntést hozott, hogy azonnali hatállyal befagyasztja az exelnök elérhető javait. Vasárnap London jelezte, hogy a Mubarak-vagyon ügyében összehangolt nemzetközi lépések várhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!