Külföld

2011.04.27. 09:35

Japán: a császári pár ellátogatott a szökőár sújtotta területre

Tokió - A japán császári pár fölkereste szerdán a szigetország szökőár sújtotta északkeleti partvidékét, hogy lelket öntsön a természeti katasztrófa kárvallottjaiba, akik elvesztették szeretteiket vagy otthonukat a pusztító áradatban.

MTI

A 77 éves Akihito császár és Micsiko császárné elbeszélgetett a hajléktalanná vált emberekkel egy szükségszállásul szolgáló középiskolában Tokiótól 400 kilométerre, ahol 200 embert helyeztek el ideiglenesen.
   
A Japánban szinte vallásos tisztelet övezte császári pár a múlt héten egy kikötőben járt, amelyet súlyosan megrongált a március 11-i szökőár.
   
A természeti csapásban összesen 27 ezer ember hal meg vagy tűnt el, az okozott kár becslések szerint meghaladja a 300 milliárd dollárt.
   
Továbbra is 130 ezer ember lakik szükségszálláson. A kormány ígérete szerint közülük 30 ezren május végéig beköltözhetnek új - ideiglenes - otthonukba. Később további 70 ezer embernek biztosítják ugyanezt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!