Külföld

2011.04.29. 07:38

Vilmos és Kate arcmása mindenütt, óvszertől a hamutálig

London, Veszprém - Mi olyan nagyon nem követjük az eseményeket, mégis mindent tudunk, hiszen a médiában már hónapok óta központi téma, hogy a trón második számú várományosa, a 28 éves Vilmos herceg frigyre lép a vele egyidős Kate Middletonnal - mondta el a Naplónak Kovács Eszter.

Bartuc Gabriella

Eszter tanári diplomával utazott ki Veszprémből Londonba évekkel ezelőtt nyelvet tanulni. Közben megszerette a várost és kint maradt dolgozni. A kedvünkért most angol barátjával szétnézett az emléktárgyboltokban, ahol a bizarr angol humor újabb bizonyítékaira leltek: -  Szerintem a legmegdöbbentőbb a vőlegény és a menyasszony képével díszített óvszer, vagy a hamutál, amiben egyenesen Kate és William arcán nyomhatjuk el a csikket, na és a hányózacskó (sick bag), amit kifejezetten az esküvő napjára terveztek kék-piros-fehér dizájnnal - számolt be Eszter a látottakról.

- További kínos momentum, hogy hagyományosan az ifjú pár számára a kettejük monogramjával ellátott tárgyak készülnek, úgymint például mandzsettagomb vagy bőröndkészlet. Mivel a menyasszony, Kate Middleton hivatalosan Catherine, esetükben mindenen a WC rövidítés fog virítani. Az egyik tegnapi újság meg éppen azt taglalta, hogyan lehet az, hogy a királynő és Kate szülei - akik igaz, hogy "közönséges halandók", de az édesapa mégiscsak egy jól menő vállalkozó - csak kilenc nappal az esküvő előtt találkoztak először. A rossz nyelvek szerint az esküvő egyben a királynő temetési ceremóniájának főpróbája is lesz, legalábbis ami a biztonsági előkészületeket illeti.

Az angolok egyébként el tudnák képzelni, hogy ha majd a 84 éves II. Erzsébet királynőnek matrónaként nehezére esne az uralkodói feladatok ellátása, az idősödő trónörökös, Charles helyett unokájának, Vilmosnak adja át a koronát. De hát ez csak találgatás, mert az öröklési rend nem ad alkalmat a szabálytalan előzésre.

Nagy-Britanniában április 29-én rendkívüli munkaszünet lesz, az iskolákban szünnap, tehát a május elsejét követő szabad hétfővel négy napig pihen az ország. God Save the Queen! És főleg: Éljen a négy szabadnap - ebben minden alattvaló egyetért, még a magyarok is.

 

A szokásos pólókon, bögréken, dísztányérokon kívül álarcot is kapni a királyi család tagjainak képeivel, de például a fémdobozos kekszet, sőt még a teafiltert is Kate és Vilmos arca díszíti. A világraszóló esemény alkalmából a Nagy-Britanniában közkedvelt apró süteményeken, a muffinokon is az Egyesült Királyság zászlaja virít.

 

Hercegi esküvő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!