Külföld

2011.05.24. 16:26

A rendőrség nem tud Strauss-Kahn DNS-mintájáról

New York - A New York-i rendőrség cáfolta, hogy tőle származna az a hír, hogy Dominique Strauss-Kahn spermájának nyomát találták meg a szobalány ruházatán.

MTI

A rendőrség keddi közlése szerint a nyomozók még nem kaptak tájékoztatást a DNS-vizsgálat eredményéről.

Hétfőn több média is rendőrséghez közeli forrásokra hivatkozva arról adott hírt, hogy a Nemzetközi Valutaalap volt vezetőjének DNS-ét találták meg a 32 éves szobalány ruháján. A nő azt állítja, hogy Strauss-Kahn május 14-én megpróbálta megerőszakolni szállodai szobájában.

A New York-i rendőrség szóvivője azonban határozottan cáfolta, hogy a genetikai vizsgálat eredményét közzétették volna. Az ügyészség szóvivője hétfőn közölte, hogy a hatóságok nem hoznak nyilvánosságra a DNS-ről "semmit sem a tárgyalásig".

Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a bizonyíték legfeljebb a szexuális kapcsolatot támaszthatja alá, azt azonban nem, hogy erőszak történt volna.

A francia politikus tagadja az ellene felhozott vádakat, és ügyvédei a bírósági eljárásban sejteni engedték, hogy a nő beleegyezett a szexuális kapcsolatba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!