Külföld

2011.05.04. 09:19

Keresztre feszített embert találtak egy dél-koreai kőbányában

Szöul - Keresztre feszített, halott embert talált a dél-koreai rendőrség egy elhagyott kőbányában - jelentették be szerdán. Az 58 éves férfi taxisofőr volt, állítólag fanatikus keresztény nézeteket vallott.

MTI

A kőbánya a Szöultól 190 kilométerrel délkeletre lévő Mungjong városban található.

Az alsóneműre vetkőztetett férfi mindkét keze és lába oda volt szögezve az álló fakereszthez, nyaka, karja és törzse köré zsineget tekertek, fejére töviskoronát nyomtak. Testén ostorcsapások nyomai, törzsének jobb oldalán pedig szúrt seb volt. Keresztje mellett mindkét oldalon egy-egy kisebb kereszt állt. Mindezek sokban megegyeznek Krisztus keresztre feszítésének körülményeivel. A kereszt elé egy tükröt helyeztek el, amelyben a férfi láthatta magát kifeszítve.

Nem messze egy sátorban szögeket és kalapácsot találtak, valamint egy leírást arról, hogy hogyan kell keresztet ácsolni.

A rendőrség most azt vizsgálja, hogy a férfi maga választotta-e a kereszthalált vagy pedig gyilkosság történt. A hatóságok szerint a férfi kezeit fúrógép segítségével lyuggatták át, és elképzelhető, hogy a túl nagy vérveszteség következtében halt meg.

A 49 millió lakosú Dél-Koreában a hivatalos adatok szerint mintegy 5 millió a római katolikusok és  8,6 millió a protestánsok száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!