Külföld

2012.02.22. 14:08

Így énekel az amerikai elnök! (videó)

Az amerikai elnök nem mondhatott nemet, amikor Mick Jagger a kezébe nyomta a mikrofont, így Barack Obama, a kedd esti fehér házi blues-koncert házigazdája is bekapcsolódott a műsorba, és elénekelt egy számot.

MTI/Napló-online

A koncerten a blues műfaj olyan legendás sztárjai léptek fel, mint a 86 esztendős B. B. King, Jeff Beck vagy a fiatal generációból Gary Clark Jr. és Troy Andrews.

Obama váratlan szereplésére a program végén került sor, amikor a zenekar belefogott a szülővárosa himnuszának számító Sweet Home Chicago című számba. A meglepett elnök Jagger felszólítására csatlakozott az énekesekhez.

Videó: Obama dalra fakadt

Az este során Obama a zene egyetemességéről beszélt. "Senki sem éli le az életét öröm és fájdalom, győzelem és szomorúság nélkül. A blues mindezt kifejezi, néha csupán egy sorával vagy egy hangjával" - emlékeztetett.

A koncertet a Fehér házi előadások-sorozatban rendezték meg, amelynek programjait a közszolgálati PBS televízió közvetíti felvételről. A keddi produkciót, amelyet a fekete történelem hónapja keretében szerveztek, hétfőn sugározza a tévécsatorna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!