Külföld

2012.04.19. 11:32

A világ leggyorsabb négykézláb futó embere (videó)

A négykézlábon futás egy japán férfi mániája, és olyannyira, hogy ő a leggyorsabb ebben a "stílusban" a világon.

MTI/Reuters

A 29 éves Ito Kenicsi 20 másodpercen belül futja a százat, mármint ennyi idő alatt tesz meg 100 métert, amivel azonban messze elmarad a két lábon futóktól, mivel nekik feleennyi időre sincs szükségük ugyanekkora távhoz. Kenicsi azonban biztos abban, hogy idővel minden futó négykézlábazik majd. Jóslata valóra válásához elég hosszú időtávot enged: 500 évet.

 

 

Kenicsi Tokió egyik külvárosában lakik, 8 éve űzi magát négykézláb. Gúnyneve Majom, amelyet már az iskolában ráaggattak, mivel mind alkata, mind arca hasonlít csimpánzokéhoz. Nem bánta gúnynevét, mivel szereti a majmokat, sőt, a lelke mélyén mindig is érzett egyfajta rokonságot. Amikor azután egyszer látott futni egy majmot, ráébredt, hogy meglelte élete értelmét. Elkezdett majommódra közlekedni, és nemcsak otthon, hanem a barátaihoz is négykézláb járt. Az utca mocskától kesztyűvel védi kezét, edzeni azonban a közeli hegyekbe jár, mert a járdán rendre megálljt parancsoltak neki rendőrök. Az erdő sem volt problémamentes: ott meg csaknem agyonlőtte egy vadász, mert vaddisznónak nézte.

A férfi addig tökéletesítgette majomkodását, hogy immár hat négykézlábas futásfélével él: a vágtától a galoppon át a kellemes sétatempójúig.

Kenicsi nincs egyedül kedvtelésével. Bár Japánban még többségben vannak a két lábon járók, páran azonban követik a "Majmot", és futóversenyeken mérik össze egymással futástudásuk. Néha kutyát-macskát is bevesznek az indulók közé, bár azokat képtelenek lehagyni.

Ito Kenicsi Guinness-rekorder.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!