Külföld

2016.07.15. 08:43

Az orra előtt hajtott a tömegbe a teherautó

Nizza – Barátaival találkozott volna a sétálóutcán, amikor a merénylő a teherautójával a tömegbe hajtott. A füredi Acro Dance SE táncosa, Lakatos Zita testközelből látta a történteket.

B. Virág Rita

- A tűzijáték után értem be a városba, hatalmas volt a tömeg. Egyedül voltam, de úgy volt, hogy találkozom néhány barátommal. Próbáltam megkeresni a barátnőm, aki azonban a Promenade másik végén tartózkodott, és a sétány szélére álltam, oda, ahol megbeszéltük hogy összefutunk. Aztán csak azt láttam, hogy egy teherautó közelít a tömeg felé. Nem értettem, hogy mi történik, először arra gondoltam, valami baj történt a sétány túlvégén, és nagyon kell sietnie, utána meg azt, hogy a sofőr elvesztette az irányítását a kamion fölött. De aztán láttam, hogy esze ágában sincs megállítania a teherautót, hajt bele padlógázzal az ünneplő tömegbe. Dermedten álltam az eset előtt, és a jármű még mindig nem állt meg. Azonban ahol végighajtott, mozdulatlan emberek feküdtek vérbe fagyva – idézte fel a csütörtök este történteket a Székesfehérváron élő táncos.

Lakatos Zita

- Teljesen megrémültem, kisebb sokkot kaptam, sírtam, ahogy körülöttem mindenki. Láttam, hogy mindenki lerohan a lépcsőn a tengerpartra, így én is ezt tettem, és figyeltem, ahogy mindenki összeomlik. Nem tudtam, mit csináljak, egyedül voltam és féltem, megállás nélkül hívogattam a barátaimat, akik nem vették fel. Teljesen kétségbe estem, először elindultam arra, amerre sodort a tömeg, tehát a teherautó útirányával ellentétesen, de többször visszafordultam, hogy én márpedig megkeresem a többieket. Ekkor sikerült elérnem az egyik barátnőm, akiket nem engedte tovább a rendőrség, mert túl közel voltak a lövöldözéshez.

Zita elmondta még, teljesen összeomlott, egy mexikói fiatalokból álló csapat segített neki. Nem ismerték egymást, de úgy kapaszkodtak össze, mintha az életük múlna rajta.

- Mikor én már kicsit megnyugodtam, szemtanúja voltam annak, ahogy a segítőim társaságának több tagja is hazatér, majd belépve az ajtón földre zuhannak, és zokognak. Végül fél ötkor értem haza.

Zita míg hazajutott, szinte csak mentőautókat látott az utakon.

- Szörnyű volt nagyon nagyon szörnyű. A barátnőm, akit nem értem el, azonban jól van. Elütötte őt a teherautó, egy másik barátunknak eltört a lába és két bordája, ráadásul a lövéseket is hallotta. Hihetetlen belegondolni, hogy az a rengeteg minden, amit eddig csak a tévében láttam, az most velem történt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!