Külföld

2017.02.03. 14:14

Fiktív merényletre hivatkozott Trump tanácsadója

Kellyanne Conway, az amerikai elnök tanácsadója szerint a sajtó nem beszélt a Bowling Green-i mészárlásról. Ennek egyszerű oka van: sosem történt meg.

Donal Trump tanácsadója most a muszlim többségű országokat sújtó amerikai beutazási tilalomról illetve annak fontosságáról beszélt, aminek keretében hozta fel a két iraki menekült témáját. A hölgy állítása szerint a két férfi a Bowling Green-i mészárlás kitervelői voltak, valamint kiemelte, hogy a köztudatban nagyon kevesen tudnak az esetről, mivel a sajtó nem számolt be róla - közölte a Washington Post.

Az igazság azonban úgy néz ki, hogy Bowling Greenben semmiféle terrortámadás nem volt. Szakértők szerint a tanácsadó egy 2011-es esettel keverhette össze a dolgokat, akkor ugyanis letartóztattak két Bowling Greenben élő irakit, akik fegyvert és pénzt próbáltak küldeni Irakba az al-Kaidának, hogy az ott állomásozó amerikai katonákra támadjanak. Mindkettejüket súlyos börtönbüntetésre ítélték.

Conway nyilatkozata után az Internet első számú témájává lépett elő a „Bowling Green-i mészárlás" – sokan meg is írták, hol voltak akkor, amikor a támadás nem történt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!