Kultúra

2009.02.19. 03:29

Az igazi Marina - De ki is ez a lány?

<b>Veszprém</b> - Röné, a Csókkirály szerelmét, a dalokból ismert Marinát alakítja a Made in Hungária című filmben, ami élete első igazi filmszerepe. Az Amszterdamban született, ír származású amerikai édesapa és magyar édesanya lánya végzős a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, és egyelőre világot akar látni meg nyüzsögni. De ki is az a <em>Valentin Titánia</em>?

Kiss Nikolett

- A szüleim Amszterdamban találkoztak, ott születtem én is, és 15 éves koromig ott is éltem - kezdte önmaga bemutatását a fiatal, dumás, szép lány, akinek a nevével egyelőre még az internetes keresőprogram sem tud túl sok mindent kezdeni.

- Három nyelven beszélek anyanyelvi szinten. Később aztán a balettintézetbe jártam négy évig, aztán egy évet Goór Nagy Máriá-s voltam, majd nyertem egy tiniszépségversenyt, amit anyukám kényszerített rám, s amit nagyon utáltam. 

Aztán voltam az operettben, most pedig negyedéves vagyok a színművészetin - sorolja szinte egy szusszal Titánia. És színésznő lesz belőle - állítja határozottan. Inkább a prózai vonalat szereti, de mellette azért zenés-táncos darabokban is szerepelne szívesen, hisz ott van a balettintézetes múlt. 

- Elég vad gyerek voltam, elég elzüllött, és hát Amszterdam alapjáraton nem olyan biztonságos, nem az a hely, ahova vágysz, hogy ott neveld a gyerekeidet. 

Úgyhogy anyám beparázott, hogy kellene valamit csinálni, és mi lenne, ha Magyarország, mert itt kezdődik éppen ez a néptánc, színházi tánc tagozat. S mivel jóban van az igazgatóval, Dózsa Lászlóval, akivel együtt táncoltak, ő tudna is rám vigyázni. 

Így nem lennék teljesen szabadon, mert ha Amerikába mennék, azt sem tudná, hol vagyok - idézi fel magyarországi kezdeteit Titánia. Hozzátette azt is: nagyon nehéz volt a beilleszkedése itt. 

Nemcsak az, hogy tizenöt évesen jött egy más világba, hanem rögtön a balettintézetbe, ami végképp nem könnyű, pláne egyedül. No de aztán jöttek a már felsorolt állomáshelyek az életében, s néhány színházi szerep után lehetőséget kapott arra, hogy a Fenyő Miklós életét bemutató igazi rockn roll moziban kapjon szerepet, méghozzá a dalokból nagyon is jól ismert Marina szerepét. 

- Nagyon hosszú volt a casting, háromszor is visszahívtak, kellett beszélni, táncolni, énekelni. Eredetileg úgy volt, hogy én énekelem a Meghalok, hogyha rám nézel című slágert, de le kellett redukálni a Röné (Fenyő Iván) és az én szerepemet. 

Pedig zenés osztályba jártam, és ugye hiába a balettintézet, még csak nem is táncolok a filmben - konstatálja moso-lyogva. Titániának nemcsak fiatal kora, hanem amszterdami múltja ellenére is teljesen idegen volt a film által megvilágított rockn roll életérzés. Hogy világosabb legyen a kép, Fenyő Miklóssal beszélgetett sokat, no meg Brennerrel, azaz Egri Péterrel, aki a Mys- tery Gang énekes-gitárosa.

- Petinek az egész élete erről szól. Rengeteget beszélgettünk, mutatott videókat, kölcsönadta őket, hazavit- tük, nézegettük, és beszél- tünk szülőkkel, nagyszülőkkel. 

Nekem abból a teljesen más világból elképzelhetetlen az az érzet, ami az emberekben néha még ma is benne van. Szorongás, pláne, ha rendőrt látnak. 

A színművészeti egyetemen épp az utolsó évét koptató színésznő elég határozott a jövőjét illetően is: nem szeretne színházhoz szerződni, szabadúszó szeretne lenni, hogy tudjon válogatni. 

- Ki akarok menni Amerikába, sajnos még nem voltam. Megnézném, mi van, utaznék, filmeznék, ha jön egy olyan szerep, nagyon szívesen eljátszanám, de nem mennék színházhoz. Nem akarok most leszerződni, még fiatal vagyok: menni akarok, látni, nyüzsögni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!