Kultúra

2009.02.12. 03:28

Csillagórák találkozása

<b>Várpalota</b> - A Thuri György Gimnázium 50 éves jubileumi ünnepségsorozatának nyitórendezvényeként <em>dr. Dörnyei Lászlóné Bándli Magdolna</em> alkotásaiból nyílt kiállítás múlt pénteken délután a helyőrségi klubban.

Sárvári Zsuzsa

Csillagórát élünk át, nem történelmi léptékű, de felejthetetlen pillanatot, mert ez az alkalom fontos a képek alkotójának, a kiállítást megnyitónak, a gimnázium egykori és mai tanárainak, diákjainak, és fontos a városnak, amely otthont adott ennek a tárlatnak - kezdte megnyitóbeszédében Huszár Pál, a gimnázium volt tanára. 

Dr. Dörnyei Lászlóné Bándli Magdolna
a legendás első generációs thuris diákok egyike, 1968-ban érettségizett, majd az ELTE-n tanult. A tárlaton kész kompozíciókkal lép a néző elé, nem alkalmaz egyéni jelképrendszert, képei megértéséhez nincs szükség kulcsra.

Merész színekkel ábrázolja a természetet, a vizeket, az erdőket, mezőket és az utcarészleteket. Képei cím nélküliek, csak néhány felirat és saját versei adnak útmutatást a befogadáshoz. Eltávolodtunk a természettől, ezek a művek visszavezetnek hozzá bennünket - hangsúlyozta Huszár Pál.

A február 28-ig látogatható kiállításon Tóth Edit, Sanda Zsombor és Tósokiné Török Viktória működött közre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!