Kultúra

2009.02.19. 03:28

Varga Tamás-matekverseny

<b>Veszprém</b> - A Kossuth Lajos Általános Iskola rendezte meg a Varga Tamás országos matematikaverseny megyei fordulóját hetedik és nyolcadik osztályosok számára két kategóriában.

Balla Emőke

A verseny névadója, Varga Tamás idén ünnepelné 90. születésnapját. Kunszentmiklóson született 1919-ben, Budapesten halt meg 1987-ben. Matematika-fizika szakos tanárként az általános iskolai matematikaoktatás korszerűsítéséért fáradozott. 

Munkásságának köszönhetően a számtan-mértan széttagolt tanítása matematikatanítássá alakult át, kiegészülve a matematika számos más fejezetével (pl. kombinatorika, valószínűség, halmazok, számrendszerek). Részt vett az 1978-as tanterv előkészítésében és bevezetésében.

A megyei fordulón külön feladatsort oldottak meg azok a gyerekek, akik legfeljebb négy órában és akik ennél magasabb óraszámban tanulják a matematikát az iskolában, tájékoztatott Cz. Nagyné Bándi Klára megyei szervező. 

A kijavított versenydolgozatokat megtekinthették a szülők, gyerekek és a felkészítő tanárok is. 

A verseny döntőjét március 31-én rendezik a Kossuth iskolában. 

Azok között a diákok között, akik legfeljebb négy órában tanulják a matematikát, a hetedikesek első helyezettje Németh Péter (csabrendeki általános iskola, felkészítő Auerné Éliás Zsuzsanna), a nyolcadikosok legjobbja Haász Zsombor (balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola, felkészítő Steierlein István). 

Azon tanulók között, akik a matematikát emelt szinten tanulják, első helyezést ért el a hetedikes Juhász Zoltán (veszprémi Kossuth Lajos Általános iskola, felkészítő Cz. Nagyné Bándi Klára) és a nyolcadikos Makai Zsolt (veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola, felkészítő Horváth Szilárdné).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!