Kultúra

2009.05.04. 02:28

Minden napra egy vers

Veszprém - Hollósvölgyi Iván Gyarmati típusú találkozások című verseskötetét mutatták be a hét elején a Dózsavárosi klubkönyvtárban.

Szép Orsolya

A veszprémi születésű költővel Pécsi Marcell, a budapesti Mi újság? elnevezésű verséneklő zenekar tagja beszélgetett. Hollósvölgyi Iván elmondta, habár már két remek fogadtatású köteten van túl - A Barbie-nők elrablása, illetve a mostani Gyarmati típusú találkozások -, sajnos a versírás csak kiegészítő tevékenység lehet az életében. Mellette szerkesztőként, újságíróként dolgozik, újabban pedig politikai beszédek írása jelenti számára az éltető kihívást. 

A költő szarkasztikus humorú, szellemes nyelvezetű verseit Felföldi Gábor előadásában hallgathatta meg a közönség, a Mi újság? formációnak köszönhetően pedig zenei köntösbe bújtatva is elhangzott néhány vers. Hollósvölgyi bevallotta, nem gondolta volna, hogy a zene ennyire képes megragadni költeményei hangulatát, noha szövegei rendkívül ritmusosak és dalszerűek. Hollósvölgyi beszélt még arról is, hogy számos, megjelenés alatt álló költeménye van, hiszen nagyon sokat ír, szinte mindennap létrehoz egy verset.

Úgy véli, aki írással foglalkozik, akkor is ír, amikor éppen nem, hiszen az alkotásnak van egyfajta belső ritmusa, mely mindig ott lüktet a költőben, és csak a megfelelő pillanatot várja, hogy előtörhessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!