Kultúra

2009.05.05. 15:34

Radnóti évében - Esszépályázat középiskolásoknak

Szentkirályszabadja - Radnóti 2009. címmel Radnóti Miklós születésének 100. évfordulóján 9-13. osztályos középiskolás diákoknak hirdetnek esszépályázatot.

Balla Emőke

A Gyermekkultúráért Alapítvány, a Szentkirályszabadjai Önkormányzat, a Veszprém Megyei Közművelődési Intézet, és a Közép-Dunántúli Regionális Pedagógiai Intézet Veszprém Megyei Irodája középiskolásokat szólít meg, hogy felidézzék  a költő, műfordító életútját, költészetét. A pályázat célja, hogy az alkotások fejezzék ki, a költő műveinek ma is fontos üzenete van a társadalom számára.

Három témában lehet pályázni: a klasszikus kultúra helyzete az információs- és tömegkultúra korában; a költő műveiben rejlő üzenetének kortárs újrafogalmazása; erőltetett menet (nem verselemzés).

A pályázó feladata, hogy elgondolásait olvasmányai, tanulmányai alapján önálló feldolgozású, öt-hat gépelt oldalas  esszében fejtse ki.

A pályázatokat szeptember 15-ig kell beküldeni a Gyermekkultúráért Alapítványhoz (Veszprém, Vár u. 6.), a  munkákat pedagógusokból álló zsűri bírálja el. Az eredményhirdetés októberben, a szentkirályszabadjai Radnóti emléknapon lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!