Kultúra

2009.09.30. 10:31

Örömforrás a zene

Veszprém - Tizenhat évesen még csupán hobbinak tekintette a zenélést Likó Marcell, a Vad Fruttik frontembere, mára azonban hivatássá, s nem mellesleg állandó örömforrássá vált számára.

Szabó Péter Dániel

Ahogy a legtöbben, én is tinédzserként kezdtem énekelni és gitározni, s a kezdeti bátortalan lépések után mára az életem szerves, központi részévé vált  mondja. Annyit foglalkozik a zeneszerzéssel, szövegírással, amennyit csak tud, saját bevallása szerint rendszeresen szuggerálja magát, hogy új ötleteken járjon az agya. 

Mivel a 30 esztendős fiatalember fő munkahelyének a mára országos hírűvé vált zenekar számít, a napi időbeosztása is teljesen különbözik egy úgymond normális emberétől.  Gyakorlatilag nincs időbeosztásom. 


Likó Marcell: az emberekkel szemben, egy élő bulin kapunk igazi visszacsatolást
(Fotó: Kőrösparti Beatrix)


Szólnak, hogy menni kell például egy interjúra, és örömmel megyek, hogy népszerűsítsem a csapatot. Nincsenek különbség a hétvégék és a hétköznapok között. Próbák, stúdiófelvételek, médiaszereplések és koncertek. 

A fellépésekre  a nyári fesztiválszezon kivételével  általában pénteken és szombaton kerül sor. Tehát mi akkor dolgozunk amikor mások pihennek. 


(Fotó: Gáspár Gábor)



Egy koncerthez azonban szervesen hozzátartozik a több hetes szervezés és a következetes próbálás, no meg az adott esetben több száz kilométernyi utazás, szóval nemcsak arról van szó, hogy felmegyünk a színpadra, aztán belecsapunk a húrokba  meséli nevetve Marcell, aki számára a koncert az igazi terep. 

Stúdiózni sem rossz, vallja, hiszen visszahallod az elképzeléseidet, ami remek érzés, de emberekkel szemben, egy élő bulin kapunk igazi visszacsatolást a teljesítményünket illetően. 

Persze a családról sem szabad megfeledkezni, akik mindenben támogatják a zenészt.  Nincs ebben semmi különös  mondja  Elfogadják, mert így szeretnek. Ez ilyen egyszerű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!