Kultúra

2009.11.12. 08:48

Nyílt napokat tart a Miskolci Egyetem

Miskolc - Nyílt napot tart a Miskolci Egyetem november 27-és és 28-án, ennek keretében a pályaválasztás előtt álló fiatalok és szüleik megismerkedhetnek az intézményben folyó képzés lehetőségeivel - tájékoztatott Szűcs István rektorhelyettes.

MTI

Az egyetemi vezető rámutatott arra, hogy a felsőoktatási intézmény képzési palettája egyre bővül a bolognai képzési rendszerre való sikeres átállás révén. Jelenleg 4 új mesterszak akkreditálása zajlik, az idén pedig 14 új mesterszak akkreditálása történt meg sikeresen.    
   
Szűcs István hozzátette: az alapképzési szinten elérhető szakok száma is meghaladja már a hatvanat, e tekintetben egy új alapszak akkreditálása zajlik és egy sikeresen zárult az idén. A karok kínálta lehetőségek által csaknem minden tudományterület megjelenik az egyetemen zajló képzésben.
   
Mint mondta, a lineáris, úgynevezett bolognai képzési rendszer bevezetésében élen járt az országban a Miskolci Egyetem, 2005 szeptemberétől napjainkra sikerrel zárta az átállást. Az alapszakok bevezetése után már a mesterszakok folyamatos akkreditálása zajlik.
   
Keresztféléves képzésben 2010 februárjában a Gazdaságtudományi Kar, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar, a Műszaki Anyagtudományi Kar és a Műszaki Földtudományi Kar indít mesterképzéseket, a jelentkezési határidő november 16-án jár le.
   
A rektorhelyettes kiemelte, hogy a képzési lehetőségek folyamatosan bővülnek tehát, a meghirdetett szakokat elsősorban a régió igényeire reagálva indítja az egyes tudományterületeken a felsőoktatási intézmény, hogy valóban piacképes diplomával engedhesse útjára végzős hallgatóit.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!