Kultúra

2009.12.07. 17:52

Élesben is működő varázsceruza - Új technikai eszközöket szereznek be az iskolában és az óvodában

Ősi - Jelentős összeget, 32 millió forintot nyert a kompetencia alapú oktatás fejlesztésére a település óvodát és iskolát magába foglaló oktatási központja. A Varázsceruza névre keresztelt projektre a Társadalmi Megújulás Operatív Programban (TÁMOP 3.1.4) nyert támogatást az intézmény, az oktatás korszerűsítése, valamint a technikai eszközök fejlesztése összesen 119 gyermeket és 15 pedagógust érint az óvodában és az általános iskolában.

Szabó Péter Dániel

Kerekes Anna polgármestertől megtudtuk, a Varázsceruza program a tanév elején indult el az Ősi Oktatási Központban.

- Két iskolai osztály, valamint egy óvodai csoport kapcsolódott be a kompetencia alapú oktatási projektbe, közülük hatvannál is több hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű gyermek - mondta el a település első embere.

Az Európai Uniós pályázaton nyert pénzből tucatnyi továbbképzésen is részt vehetnek a tanárok, akiknek közel félszáz szakmai tanúsítvány megszerzésére nyílik lehetőségük. A 32 milliós összegből jut az intézmény technikai fejlesztésére is.

A számítógépek és az írásvetítők már megérkeztek az iskolába és az óvodába, de a tervek között szerepel például a hatékonyabb tanítást elősegítő interaktív táblák beszerzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!