Kultúra

2010.02.03. 07:47

Papadimitriu Athina Balatonalmádiban fakad dalra

A művésznő szinte jobban ragyog, mint valaha. Új lemezsorozatával ismét visszatért a legkiemelkedőbb magyar énekesnők közé. Csak egy hang és gitár. Ennyi kell az Érintéshez, amelyet Balatonalmádi közönsége is megtapasztalhat február 12-én.

Kiss Nikolett

Az erre a névre keresztelt lemezsorozata sikeresen tört be a piacra. Bizonyít minden fronton és szerencsésnek tartja magát, hogy három gyönyörű gyermek boldog édesanyja lehet. A latin zene pedig a vérében van.

A Latin érintés és a Végtelen érintés már megszületett, de nincs megállj, jönnek majd szépen sorban az érintések, ahogy az idő halad előre, úgy bővül majd a lemezkínálat és a repertoár. Egészen addig tervezi folytatni az élő zene varázsának átadását, amíg a szíve viszi előre és érzi: a közönség megérti a szeretet üzenetét a dalokból. A görög vonal pedig természetesen a Balaton partján is jelen lesz, nem is kis mértékben.

Az emberek pedig úgy tűnik meghallják, amit az énekesnő közvetít. Többen személyesen is elmondják Athinának, hogy milyen érzelmeket váltott ki bennünk egy-egy dal a lemezről. Van aki elsírja magát, s van aki boldognak érzi magát tőle. A lényeg: érzelmeket gerjeszt, s a célját ezzel elérte a küldetés.

Ennek lehetne tanúi azok, akik február 12-én Balatonalmádiba látogatnak, mégpedig  a Pannónia Kulturális Központba, ahol unplugged koncertet ad a díva, mégpedig két részletben. A koncert keretét a Latin érintés címre keresztelt album dalai adják, de a nemrég megjelent Végtelen érintés lemezről is csendülnek majd fel dallamok.

Néhány dal a tánc nyelvén is megelevenedik majd, Lippai Andrea, a hazai flamenco királynő előadásában. Ízelőnek néhány a biztosan elhangzó népszerű nótákból: Besame mucho, Historia de un amor, Hamu és gyémánt, Azért vannak a jóbarátok, Himnusz a szerelemhez. Gitáron, mint mindig Kutik Rezső kíséri Athinát az este 8-kor kezdődő koncerten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!