Kultúra

2010.02.15. 15:21

Rosszabb eredmények - Könnyű magyar, nehéz matek felvételi

Megyei körkép - Rosszabbak lettek a nyolcadikosok központi felvételi eredményei mint tavaly, főleg a matematika dolgozat okozott problémát a diákoknak. A megyénkben egységes írásbeli felvételit szervező tizenkét középfokú intézmény csütörtökön értesítették az írásbeli eredményéről a tanulókat.

Munkatársainktól

Már évek óta központi felvételi van a középiskolákban is, épp úgy, mint az érettségin. A nyolcadikos diákok ugyanazokat a feladatokat írják matematikából és magyarból ugyanabban az időpontban a kijelölt középiskolákban. A megyében az általános tanterv szerint magyar nyelvből 1614, matematikából 1613, a tehetséggondozó program szerint pedig magyarból 649, míg matematikából 656 tanuló írt központi felvételit.

A Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskolában 138 diák adott számot a tudásáról - tudtuk meg Kópházi Ferenc igazgatótól, aki elmondta, hogy a magyar vizsga után mosolyogva jöttek ki a gyerekek, azt mondták sikeresen vették az akadályokat, könnyűnek találták a feladatokat, ami a javításnál is meglátszott. 

- A matematika nagyon nehéz volt, negyvenöt perc alatt csak egy nagyon jó képességű diák tudta megoldani a feladatokat. Az elért pontszámokban is látszik, hogy sokkal rosszabbul sikerültek a dolgozatok, mint tavaly  - tette hozzá az igazgató, folytatva, hogy jó a központi rendszer, mert objektív, jó, hogy van válogatási lehetőségük az iskoláknak, félő azonban, hogy a kevesebb gyerek miatt egy idő után nem lesz értelme a felvételinek.

A tanulóknak még négy napjuk van arra, hogy leadják a jelentkezési lapjaikat, amelyeket az általános iskola február 19-én továbbít a középfokú iskoláknak, a tanulói adatlapok első példányát pedig a Felvételi Központnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!