Kultúra

2010.03.09. 12:49

Díva a jazz-zenészek között

Veszprém - Másfél órán keresztül szólt a jazz a Veszprémi Tavaszi Fesztivál nyitó rendezvényén, Szulák Andrea és a Budapest Jazz Orchestra közös koncertjén.

Gaál Julianna

Érdemes megfigyelni, a kampányidőszakban mennyivel jobban érdeklődnek a politikusok a művészetek iránt, egyre több kulturális eseményen felbukkannak.

A tavaszi fesztivál megnyitóján, a szombati előadás előtt dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő köszöntötte az egybegyűlteket, a Séd nagyterme zsúfolásig megtelt, a pótszékek is elfogytak.

Talán Szulák Andrea neve szólt nagyobbat, a Budapest Jazz Orchestra a nagyközönség előtt kevésbé ismert. Pedig a tizenhét tagú big band minden tagja magasan képzett zenész és együtt is sokra képesek.

A koncerten elsősorban saját szerzeményeket adtak elő, a zenei anyag alapja a 2007-ben megjelent Everything's Allright című album volt, melynek gerincét a latin jazz és a swing műfajú számok adják.

A repertoráruk a jazzirodalom klasszikusaitól a modern kortárs jazzig terjed, a jazz minden korszakából felcsendült egy-egy örökzöld. Szulák Andrea személye jót tett a koncertnek, igazi díva, akinek humora és nőiessége lenyűgöző, akinek a hangjára szívesen álmodozunk.

A tavaszi fesztivál szerda este hét órakor az inotai Retro színházban folytatódik, ahol Csokonai Vitéz Mihály Özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak című vígjáték látható Magyar Attilával és Hajdú Steve-vel a főszerepben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!