Kultúra

2010.06.10. 18:16

Amfiteátrumban a Képzelt riport - Gigantikusra bővített előadás

Veszprém - A Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical gigantikusra bővített, százötven színészt, valamint motorokat, autókat felvonultató produkciójával készül a Pannon Várszínház. A Harley motoros fesztivál keretében létrejövő alkotásnak rendhagyó helyszín, az alsóörsi Amfiteátrum ad otthont jövő szerdán.

Kiss Nikolett

Most vasárnap rajtol a Balaton északi partjának legnagyobb rendezvénye. Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere a csütörtökön az Óváros étteremben tartott sajtótájékoztatón elmondta: Vándorfi Lászlónak, a Pannon Várszínház direktorának az ötlete volt, hogy ezzel a nagyszabású produkcióval rukkoljanak elő a XI. Harley Davidson fesztiválra. A polgármester hozzátette azt is: a rendhagyó helyszínt 110 millió forintos pályázaton szeretnék felújítani: multifunkcionális ökológiai látogatóközpontot terveznek ide.

Az idén csupa magyar zenekar, az Omegától, az Eddán, Tankcsapdán át a Zanzibárig minden jelentős együttes képviselteti magát az immáron egyhetesre bővült mtoros fesztiválon - mondta el Dobai Attila főszervező, aki szintén izgatottan készül a motorosokat is felvonultató szuperprodukcióra.

A főszervező elárulta azt is: Schmitt Pál, az Országgyűlés elnökének közreműködésével meglepetésre készülnek a jövő héten. Az elnök ugyanis az árvízkárosultak megsegítésére árverésre ajánlotta fel saját, 1942-ben gyártott motorját.

Vándorfi László elmondta: 2005 óta játsszák nagy sikerrel az ismert musicalt, most a korábbi negyvenről a térség táncsoportjaival, a motorosokkal százötvenre bővül a szereplőgárda az amfiteátrumban tartandó előadásra, ahol páholyként öreg autók is szolgálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!