Kultúra

2010.06.10. 09:37

Gitárfesztivál Füreden

Balatonfüred - Nemzetközi Gitárfesztivált rendeznek a városban június 16-26. között.

Martinovics Tibor

Az immár ötödik alkalommal megrendezendő fesztivál a klasszikus és kortárs gitárzene legnagyobb hazai, nemzetközi szinten is elismert seregszemléje, amelyre a nemzetközi gitárélet krémjét, valamint legígéretesebb fiatal művészeit hívták meg ezúttal is a szervezők.

A fesztivált Eötvös József Liszt-díjas gitárművész koncertje nyitja meg. Az egyhetes rendezvény alatt fellép többek közt az olasz Paolo Pegoraro, a brazil Fabio Zanon, a cseh Petra Polackova, az orosz Vladimir Gorbach.

A magyar Pusztai Antal dzsesszkoncertje mellett, egy spanyol flamenco csapat Ondas de Passión című műsora ígér felejthetetlen élményeket.

Az esti koncertek helyszíne a megújult Vaszary Villa, valamint az Anna Grand Hotel díszterme lesz. A flamenco estnek a Balaton Szabadidő- és Konferenciaközpont ad otthont.

A koncertek mellett a Városi Múzeumban óránként 15 perces gitárzene program várja az érdeklődőket, a Tagore sétányon pedig minden nap 17.00-19.00 óra között három helyszínen kisszínpados fellépések színesítik a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!