Kultúra

2010.06.01. 15:49

Tízéves lett a Séf iskola

Veszprém - Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelte a napokban a Séf Vendéglátó-ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakképző Iskola.

Kiss Nikolett

Diákok és tanárok együtt emlékeztek az elmúlt tíz évre ünnepi gálaműsor keretében hétfőn a Hemóban.

Az ünnepségen a közönség kisfilmet láthatott a séfes diákok életéből, amely felidézte a gólyatáborok, kirándulások, versenyek élményeit és örömet, majd megtekinthették a nemrégiben elkészült séfes reklámfilmet is.

A közel egyórás műsorban a tanulók is színpadra léptek, volt, aki zongorázott, volt, aki énekelt vagy épp táncolt, de olyan diák is akadt, aki pánsípjátékával kápráztatta el a közönséget.

Az iskola mazsorett- és ugrókötélcsapata is megcsillogtatta tudását, az egyéni és csoportos produkciók végén pedig a tanárok vidám, humoros előadása aratott nagy sikert.

Az induláskori száz tanulóval szemben ma már közel másfél ezer diáknak képzést nyújtó intézmény szakképzése kiterjed a vendéglátásra, idegenforgalomra és a kereskedelem-marketing-üzleti adminisztrációs szakmacsoport szinte valamennyi szakmájára.

A gálaműsor végén Mayer Gyula ügyvezető igazgató virággal és emlékplakettel köszönte meg a munkát a kezdetek óta az intézményben dolgozó pedagógusoknak, alkalmazottaknak, illetve a támogató partnereknek.

A jubileum alkalmából magyar, angol és német nyelvű évkönyvet is kiadott az iskola. A kiadványban azon túl, hogy felidézték a kezdeteket, számot adnak az elmúlt évtized mérföldköveiről, megjelennek az országos szakmai tanulmányi versenyek, a külföldi szakmai gyakorlatok, valamint a diákok élménybeszámolói és az elmúlt évtized tablóképei is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!