Kultúra

2010.08.02. 07:47

Poénbombák robbantak

Nagyvázsony - Hadházi László fellépése koronázta meg a DumaVölgy-HumorVár rendezvénysorozat egyik estjét a múlt héten: sokan csak az ő fellépése miatt vettek jegyet, s nem csalódtak benne.

Munkatársunktól

A Rádiókabaré felvétele utáni nap is megtelt a Kinizsi-vár tövében felállított sátor. Németh Szabolcs első fellépőként nagyon igyekezett, de jó félórás próbálkozásán érződött: van még mit tanulnia a humor nagyágyúitól.

A paksi "sugárzó" fiatalember műsora felvezetésnek elment, itt-ott megtapsolták a sziporkáit. Utána a miskolci Aranyosi Péter következett, akinek a neve jól cseng a hazai stand up comedy világában, ő nem okozott csalódást a vázsonyi közönségnek. Bedobta a politikai humort Orbán Viktor megkoronázásáról, a legnagyobb sikert azonban a nálunk élő "perui indiánokról" szóló percei aratták.

Kabaréjelenetnek sem lenne rossz a zseniálisan előadott kalandos müncheni ivótúra. Aranyosi meglovagolta, hogy a részegség mindig hálás humortéma - ha jól adják elő.

A harmadikként fellépő Bruti elismerte, frankó ez a nagyvázsonyi vár, de azért - a panelokhoz hasonlóan - egy kis felújítás már ráférne. Itt az ideje a hőszigetelő vakolásnak és a nyílászárók cseréjének. A volt lagzizenész ötletét a falu polgármestere a helyén kezeli, jó tréfának tartja.

Mindhárom előadónál feltűnt az alpári beszéd. A durva, közönséges "kötőszavak" és "jelzők" csak úgy röpködtek a sátorban, pedig sok fiatalkorú hallgatta a késő esti műsort. Ennél sokkal igényesebb volt az est debreceni sztárvendége, csak egyszer csúszott ki a száján durva kifejezés. Hadházi Lászlónak mégis minden mondata a helyén volt, a poénjai sorozatban célba találtak, a közönség dőlt a röhögéstől.

A magát hangulat-karbantartónak nevező dumagép a természetgyógyászatot, az emberi hiszékenységet állította pellengérre, s a politikától megcsömörlött közönség erre hálás vevő volt.

Az ilyen aranyköpések, mint a "Ki kell venni a tüdőt, mert kell a hely a májnak!" telitalálatnak bizonyultak. A Mózesről elejtett csattanó sem volt utolsó: "Addig vezetgette népét a sivatagban, míg meg nem találta azt a kis helyet, ahol nincs kőolaj..."

A kiváló humorista esküvőjén állítólag ezt mondták a feleség rokonai Hadházi nejének: "Szegény Ágikám, megérdemeltél volna egy normális férfit!". Akkor viszont a magyar kabaré szegényebb lenne Hadházi Lászlóval.

 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!