Kultúra

2010.09.01. 19:35

Megszépül a Munkácsy iskola

Pápa - Ünnepélyes tanévnyitó keretében indult újra a Munkácsy-projekt. Mivel az első közbeszerzési eljárás nem vezetett eredményre, nyár elején nem, de az iskolakezdést követően kezdődhet a munka.

Nagy Imre

Az intézmény zászlajának ünnepélyes bevonulását követően Egyházi Viktorné igazgató köszöntötte a vendégeket. Az iskolások ünnepi műsora után dr. Kovács Zoltán polgármester nyitotta meg a tanévet, hangsúlyozva az oktatásügyben bekövetkezett változásokat. Tőle Rabi István, a KDOP-projektet felügyelő és kivitelező társulás elnöke vette át a szót, ismertetve a szeptember 6-án induló infrastrukturális fejlesztés, illetve felújítás menetét.

A munka három üteme közül az első az új építéseket tartalmazza. Áthelyezik az iskola főbejáratát, az új aulával pedig bezárul a belső udvar. Az emeletráépítést követően, az első szakasz végén (várhatóan tavaszra) tizenkét tanterem, vizesblokkok, kiszolgáló helyiségek épülnek. A második ütem döntően a meglévő épületrész felújítását tartalmazza. A harmadik ütem az iskolaév befejezése után esedékes és az úgynevezett Forfa-iskola akadálymentesítését foglalja magába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!