Kultúra

2010.12.01. 19:29

Milliók tudásdepóra

Veszprém - Tudásdepó munkacímen fut a Vetési Gimnázium Támop projektje, amihez 24 millió forintot nyert az iskola.

Németh F. Bernadett

Ennek nyitórendezvényét tartották szerdán, ahol Szántai Erzsébet projektvezető beszélt a programról. A gimnázium és a két partneriskola, a Simonyi és a Botev általános iskola könyvtárának valamennyi dokumentumát digitalizálják, a katalógus elérhető lesz interneten, méghozzá négy nyelven. Mindhárom könyvtárnak online felülete lesz, ahol kölcsönözni is lehet. Az általános iskolákba számítógépet, nyomtatót is vásárolhatnak. A könyvtárosok képzéseken vesznek részt.

A projekt másik eleme az olvasáskultúra fejlesztése. Ennek keretében A hónap könyve sorozat indul, havonta egyszer, egy éven át. Az elsőt, egy rendhagyó irodalomórát december 11-én, a diáknapon tartják. A Nagy könyv vetélkedőt is megrendezik saját forgatókönyv alapján. A költészet napja alkalmából a partneriskolákkal közösen ünnepi könyvhetet tartanak.

Az országos pályázaton huszonnégy intézmény indult, tizenhatot támogattak, a megyéből kettőt. A szerdai nyitórendezvényen Márkus Ágnes és Csillag Ádám adott műsort, az egybegyűlteket Szarka László iskolaigazgató köszöntötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!