Kultúra

2011.02.18. 09:32

Futball a teátrumban

Várpalota - Foci a Színházban címmel két rendhagyó előadást tart az inotai Retro Színházban a Pannon Várszínház. Február 19-én 19 órától az Aranycsapat című Fenyő-Tasnádi musicalt mutatják be, emlékezve az anyacsapatra és a magyar futball fénykorára.

Németh F. Bernadett

Az előadás díszvendégei lesz Détári Lajos egykori világklasszis futballista, valamint Csík Ferenc magyar kupagyőztes, volt válogatott labdarúgó, akikkel az előadás követően Kálóczi Zsolt beszélget majd. Február 25-én 19 órától a Pécsi Harmadik Színházat látja vendégül a veszprémi társulat, akik a nagysikerű Sóska, sültkrumpli című eladásukat hozzák el a Retroba.

A kiváló vígjáték meccsek előtt, után, illetve azok szüneteiben az öltözőben játszódik, bemutatva mindazt, ami a magyar futball kulisszái mögött történik. Ezekre az előadásokra szintén egykori neves játékosokat, illetve játékvezetőket várnak, akikkel a függöny legördülését követően találkozhat a közönség.

 


 
A "Foci a Színházban" rendezvény két napján a Retro Színházban régi Bajnokok Ligájából származó csapatmezekből és egykori válogatott mezekből láthatnak kiállítást. A kuriózumnak számító relikviákat Hamar László, egykori játékvezető bocsátotta a Pannon Várszínház rendelkezésére. A különleges mezek azon mérkőzésekről származnak, melyeket Puhl Sándorral és Bozóky Imrével együtt vezettek.

Mindkét előadásra ingyenes buszjáratot indítanak Veszprémből, a Megyeház téri buszmegállóból 17.30 órakor. Az autóbuszok rendezvényeinket követően 22 órakor indulnak vissza a megyeszékhelyre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!