Kultúra

2011.06.29. 06:06

Kalandok sora várta a táborozó diákokat

Veszprém - Nyári táborokban pihenték ki magukat a Bárczi iskola diákjai. A kicsik Nagyvázsonyba mentek erdei iskolába, míg a nagyobbak Zánkán táboroztak.

Deák Dóra

Az alsós táborozni vágyó gyerekeket Nagyvázsonyban egy falusias családi házból kialakított, a község központjában lévő kőház várta nagy udvarral, kézművesműhellyel és szabadidős helyiséggel. A diákok a közel egy hét alatt többek között pogácsát sütöttek búbos kemencében, kipróbálhatták a kovácsolást a kovácsműhelyben, megmászták a Kinizsi-várat, íjászkodtak, lovagoltak és lovaskocsiztak, éjszaka pedig csillagokat böngésztek távcsővel, valamint több kilométeres túrát tettek és balatoni vitorlázáson is részt vettek, amit strandolás követett Balatonfüreden. Mindeközben a felső tagozatos és szakiskolás tanulókat Zánkán várta szintén sok érdekes és izgalmas program, ők a Zánkavics-napok műsorain is részt vettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!