Kultúra

2011.06.07. 15:10

Önkéntesek a Kozmutzában

Veszprém - Az önkéntesek hete alkalmából a Kozmutza iskola udvarát varázsolja újjá a Várfok Alapítvány több tucatnyi lelkes önkéntessel kiegészült csapata.

Szabó Péter Dániel

A Táncsics és az Ipari szakközépiskola tanulói mellett a Veszprémi Diák Önkormányzat és a Pannon Egyetem hallgatói is csatlakoztak az alapítvány felhívásához, miszerint önkéntes munkával tegyék szebbé az intézmény környezetét, ezáltal könnyítsék meg a Kozmutzába járó diákok és pedagógusok mindennapjait.

- A munkát hétfőn kezdtük, terveink szerint szombatig a kerítést, valamint a kerti bútorokat fogjuk lecsiszolni és lefesteni, valamint a Táncsics szakközépiskola nebulóinak segítségével több kaput is kialakítunk majd az udvaron - mondja Janzsó Ádám, az alapítvány vezetője.

Szerencsére sokan érdeklődnek, s ragadnak ecsetet vagy dörzspapírt, hogy segítsenek a nemes cél elérésében, s helyi cégek, vállalkozók is az ügy mellé álltak.

- Akadt, aki kedvezményesen biztosította a festéket, míg mástól több száz liter ásványvizet kaptunk, ami jól jön a nagy melegben. Bízom abban, hogy még többen támogatnak minket, illetve az intézményt. A hét végéig várjuk az önkénteseket, bárki csatlakozhat hozzánk. A program utolsó napján egy közös bográcsozással egybekötött beszélgetésen tudják majd a résztvevők az őket ért élményeket, hatásokat megosztani egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!