Kultúra

2011.07.25. 16:54

Humorvár sikoltozó lányokkal

Nagyvázsony - Nagyszerűen szórakozott több száz ember vasárnap Dumavölgy-Humorvárban: minden fellépő fergeteges tapsot kapott.

Németh F. Bernadett

A műsor kezdi kinőni nagyvázsonyi kereteit. Jó korán kell érkeznie annak, aki jó helyre akar kerülni a Humorvárban, az érdeklődés óriási a stand up komedisták iránt. 

Felméri Péter kezdte az estét, s hamar bemelegítette a közönséget. Sok kedves poént adott elő szülőföldjéről, Erdélyről, amiben keveredett az önironia és hazaszeretet. Az egyre népszerűbb humorista amszterdami kirándulásáról is beszélt, ami mástól akár elcsépelt téma is lehetne, de tőle még az örökzöld amsterdami témák, a könnyű drogok és a kirakati utcanők is kicsit másképp hangoznak, szerethetők.

A miskolci Bellus István leginkább családi történeteket osztott meg a közönséggel, illetve életképeket villantott fel kedvenc időtöltéséből, a horgászatból. Négyféle halat ismer: ruszli, olajos, paradicsomos és a hekk. A horgászkonferencia résztvevőinek összebilincselték a kezét, mondta, hogy ne tudják megmutatni, mekkora halat fogtak, ám a fifikás horgászok így a halak szemének nagyságát formázták a kezükkel. Benk Dénes kissé álmosan kezdte műsorát, jó ideig eltartott, míg felpörgette magát, de akkor már ültek a poénjai.



Szünet után Mogács Dániel következett. A többiekhez képest jóval durvább kiszólásokat engedett meg magának, de stílusa nagyon bejött a közönségnek. Az este vitathatatlan sztárja Kiss Ádám volt. Úgy is üdvözölték, mint egy rocksztárt: sikoltoztak a lányok, amikor színpadra lépett. Dobálta a poénokat a különféle iszonyairól, irtózik például a békától. Elmesélte rémtörténetét arról, hogy egyszer egyedül maradt egy békával a szobájában és elájult. Amikor magához tért, a béka a mellén ült. Sms-ezett a családjának, hogy mentsék meg, vészhelyzet van. Békavész.

A csaknem három órás, profi műsor nélkülözte a politikát, viszont a celebvilágot nem kímélték a humoristák. 
Szerda délután ötkor a fogatos faluséta vicces idegenvezetőkkel című programban Trabarna kalauzolja a településen a humorra éhezőket. Este hétkor kezdődik a rádiókabaré nyilvános felvétele. Szerdán ötkor Janklovics Péter tartja a vicces idegenvezetést. Este a Szomszédnéni Produkciós Iroda, Rekop György, Lorán Barnabás, Kovács András Péter, Janklovics Péter szórakoztatja a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!