Kultúra

2011.08.23. 15:12

Ókovács Szilveszter vezeti az operaházat

Budapest - A kormány a Magyar Állami Operaház irányításával kapcsolatos feladatok ellátására az intézmény főigazgatói munkakörének betöltéséig, de legfeljebb két éves időtartamra kormánybiztossá nevezte ki Ókovács Szilvesztert.

Balla Emőke

Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt kormányhatározat alapján a kormánybiztos irányítja a Magyar Állami Operaház működését és gyakorolja a főigazgatói jogkört; gyakorolja a munkáltatói jogokat az operaház dolgozói tekintetében; felügyeli az operaház vagyonkezelésében lévő állami tulajdonú ingatlanok működését, fejlesztését; felügyeli az Erkel Színház rekonstrukciós munkálatait; javaslatot tesz a főváros zenés színházi struktúra átalakítására; kidolgozza a magyar zenekultúra fejlesztésének koncepcióját, amelyben a vezető szerepet a Magyar Állami Operaház tölti be.


 
Ókovács Szilveszter 1969. december 31-én született Veszprémben, itt járt általános- és középiskolába, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Akadémián operaénekes, énekművész és magánének művésztanár diplomát szerzett. 1999-től az Oktatási Minisztérium fejlesztési tanácsadójaként, 2000 és 2002 között a miniszterelnöki kabinet parlamenti tanácsadójaként dolgozott.

2001-től 2005-ig a Magyar Állami Operaház tagja, 2001-ben az Erkel Színház vezetője, 2002 és 2005 között az operaház kommunikációs igazgatója volt. 2002-től 2010 novemberéig a HírTv műsorvezetőjeként, szerkesztőjeként dolgozott. Jelenleg a Duna Televízió vezérigazgatója, de mint nyilatkozta "az ügyeket tisztességgel lezárva elhagyja a vezérigazgatói posztot".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!