Kultúra

2011.09.28. 17:49

A minőség a mérce - Tanévnyitó ünnepség a tehetséggondozó iskolában

Veszprém - A tizenegyedik tanév kezdődött meg a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara által működtetett Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskolában a minap.

Balla Emőke

A matematika sokat adott a fejlődéshez, ezért is fontos a matematikaoktatás, hangsúlyozta Némedi Lajos Veszprém alpolgármestere az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola tanévnyitó ünnepségén. Minőség nélkül a munka mit sem ér, a Pannon Egyetemre ez jellemző, ez legyen a diákok mércéje is, hangsúlyozta. Dr. Pintér Ferenc, az iskola igazgatója az elmúlt tíz év legfontosabb eredményeit mutatta be. Elmondta, a szolnoki központba Kárpátaljai és Beregszászi középiskolások is jelentkeztek, az iskola iránti érdeklődés egyre nő határainkon innen és túl; az évnyitón üdvözölte többek között a kassai, az érsekújvári és a zentai diákokat. A létszám folymatosan emelkedik, a veszprémi központba 157, Szolnokra 82 diák jelentkezett. Az ország mintegy 70 rangos középiskolájából látogatják a foglalkozásokat, melyeket a matematikai tehetséggondozásban országosan elismert tanárok tartanak. A diákok öt-öt hétvégén fejlesztik matematikatudásukat.

Dr. Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora kiemelte, a tehetséggondozáshoz szükséges négy feltétel (kiemelkedő képességű diákok, kiváló tanárok, megfelelő szervezet és finanszírozás) mindegyike rendelkezésre áll az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskolában. A programot működtető műszaki informatikai kar célja, hogy a diákok sikeresek legyenek szakmai pályájukon, ebben segíti őket a tehetséggondozó iskola is.

 

A tanévnyitó keretében dr. Pósfai Mihály egyetemi tanár mutatta be a bioásványokat. A középiskolások sok érdekességet tudhattak meg a mágneses baktériumok életéről, a komplex élőlényekben előforduló mágneses kristályokról és a magnetit alkalmazási területeiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!