Kultúra

2011.12.01. 08:45

A fúvós zene palántái

Veszprém - Közel negyven növendék mérte össze tudását a Csermák Antal Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (AMI) szerdai, immár kilencedik Regionális Trombitaversenyén.

Szabó Zsuzsanna

Az egésznapos verseny délelőtt tíz órakor, az első korcsoport, - 4-5. osztályos diákok - bemutatóival vette kezdetét.
 
A zeneiskolák között immár kilencedik alkalommal meghirdetett Regionális Trombitaversenynek idén is a megyeszékhely zeneiskolája adott otthont. A házigazda mellett négy megye, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, és Fejér megye tizenkilenc zeneiskolájának harminchét növendéke adott számot zenei tudásáról a neves szakmai bírálóbizottság előtt. A háromtagú zsűri elnöke Hontvári Csaba, tagjai Horváth László és Simai László trombitaművészek.
Megyénkből a vendéglátón kívül Ajkáról, Balatonalmádiból, Balatonfüredről, Devecserből, Pápáról, Tapolcáról és Várpalotáról érkeztek résztvevők. 
 


A négy korcsoportban induló, 10-18 éves korú ifjú trombitások és tanáraik számára az évente rendezett találkozó jó alkalmat kínál a megmérettetésen túl a szakmai tapasztalatszerzésre.
 
A nap folyamán kottavásár és hangszerkiállítás is várta az érdeklődőket és a résztvevőket.
A trombitaverseny érmeseinek, valamint Nívódíjjal kitüntetett résztvevőinek névsorát pénteki lapszámunkban közöljük.

Felkészítőket, kísérőket is díjaznak

- A növendékeknek két, különböző stílusú darabot, egy kötelezőt, valamint  egy szabadon választott művet kell előadniuk zongorakíséret mellett. Más rendezvényektől eltérően a kiemelkedően teljesítő tanulók között több nívódíjat is kiosztunk, e mellett a legjobb felkészítő tanárt és zongorakíséretet adó művészt is díjazzuk - tájékoztatott Uher Bertalan, a verseny alapítótagja, trombitatanár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!