Kultúra

2011.12.12. 18:19

Egyetemi képzési pályázat

Veszprém - A környezetmérnöki mesterképzés tananyagának fejlesztéséről, annak e-tananyaggá alakításáról tartottak konferenciát a Pannon Egyetemen.

zaol.hu

A Pannon Egyetemen 1974 óta van posztgraduális környezetvédelmi szakmérnökképzés a társintézményekkel együtt. 1992 óta okleveles környezetmérnök-képzés indult az intézményben, amely mára hazánkban és nemzetközi szinten is kiemelkedő elismertséget vívott ki magának.

A Pannon Egyetem Környezetmérnöki és Radiokémiai Intézete meghatározó szerepet töltött be a környezetmérnöki alapszak képzési követelményeinek meghatározásában, 2007-ben az országban elsőként indíthatott környezetmérnöki mesterképzést, mondta dr. Rédey Ákos egyetemi tanár, a Környezetmérnöki Intézet igazgatója  a Pannon Egyetem és konzorciumi partnerei konferenciáján pályázatuk kapcsán a környezetmérnöki mesterképzés tananyagának fejlesztése, e-tananyaggá alakítása érdekében. Ezt az Európai Unió 77 és fél millió forint támogatásban részesítette.

Dr. Domokos Endre egyetemi adjunktus szakmai vezetésével hét felsőoktatási intézmény koordinálásával felállítják a képzés teljes anyagát lefedő Környezetvédelmi Tudásközpontot, mely a legkorszerűbb eszközök alkalmazásával tartalmazza az ismeretanyagot, amit egy környezetvédelmi szakembernek tudnia kell. A tudásbázis feltöltése 2007-ben kezdődött; az alapképzés szakmai anyagának feltöltése után a mesterképzéshez szükséges anyagok kerültek be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!